Новини
Община Вълчедръм отбеляза 140 години от Освобождението на България от Османско владичество
22.03.2018
С тържествена програма, посветена на 140 – годишнината от Освобождението на България, обществеността във Вълчедръм сведе глава пред подвига и саможертвата на героите от Априлското въстание, Шипченската епопея и всички онези, които са дали живота си за свободата на Отечеството.
Гости на празника бяха кметове на кметства, представители на общинска администрация, директори на детски градини и училища от община Вълчедръм, учители, граждани и родители. Приветствие по случай празника поднесе заместник-кметът на община Вълчедръм – г-жа Мая Гуглина. Част от програмата бе Вторият общински поетичен рецитал „Аз пях за България, защото я обичах“, посветен на годишнината от Освобождението и патронния празник на Второ основно училище „Иван Вазов“.
Отбелязването на празника продължи с празничен концерт на Мажоретните състави при начален курс и прогимназия, ТС „Огнени мечти“ и ТС СеверняциТЕ“.
На 3-ти март по инициатива на Ученическия съвет при Второ основно училище „Иван Вазов“ бяха раздадени национални флагчета и значки с надпис: „140 години от Освобождението на България“ на гражданите и гостите на Вълчедръм.
Потърсете в сайта
Харесва ли ви новият сайт на Община Вълчедръм