Новини
Обява
16.11.2018
Министърът на образованието и науката на посещение в с. Долни Цибър

На 15.11.2018 г. в Обединено училище "Христо Ботев", с. Долни Цибър гост бе господин Красимир Вълчев - министър на образованието и науката. Училището бе домакин на една вълнуваща работна среща, на която скъпи гости бяха:
г-н Росен Белчев - областен управител на област Монтана;
г-жа Трайка Трайкова - началник на РУО-Монтана;
инж. Росица Ангелова - началник на отдел ИОМДК при РУО-Монтана;
г-н Иван Димитров - старши експерт по природни науки и екология при РУО-Монтана;
г-н Иван Барзин - кмет на община Вълчедръм;
г-жа Мая Гуглина - заместник-кмет на община Вълчедръм;
г-н Камен Димитров - кмет на с. Долни Цибър;
г-жа Енеза Ангелова - представител на синдикалните организации в област Монтана, както и всички директори на училища в община Вълчедръм и всички директори на детски градини в Община Вълчедръм.
На работната среща, министър Вълчев постави въпроса за обхвата на учениците и колко важно е за МОН всеки ученик да бъде обхванат в системата на образованието. Министърът разясни какво предстои във връзка с продължението на проект "Твоят час", който през новия период ще носи името "Подкрепа за успех", и че в този проектен период ще се наблегне на групите за обучителни затруднения. Господин Вълчев съобщи на всички присъстващи какви проекти още предстоят да бъдат разработени от екипа в МОН, като посочи, че МОН държи на дигиталното обучение в училищата. Представиха се и възможности пред училищата и детските градини за включването им в различни проекти, както и бяха представени и обсъдени затруднения, проблеми, учебници, материална база и много други въпроси, вълнуващи училищата и детските градини.
Потърсете в сайта
Харесва ли ви новият сайт на Община Вълчедръм